Anabolen steroïden komen voor in verschillende soorten en maten. De meest bekende zijn de injecteerbare- steroïden. Binnen deze mogelijkheid bestaat ook de optie tussen twee vormen, namelijk via subcutane en intramusculaire. De subcutane injecteer methode wil zeggen dat er via een korte naald in de vetlaag wordt geïnjecteerd. Bij de intramusculaire methode wordt de vloeistof via een langere naald direct in een spier gespoten. Naast deze twee methoden bestaan er ook anabolen in pilvorm. Deze kunnen via de mond worden ingenomen. Hier volgen de voordelen van de injects steroïden. Er bestaan gemiddeld zo’n 10 verschillende soorten anabolen tabletten, met ieder zijn uniekheid. Ook het assortiment in de injects steroïden loopt behoorlijk uiteen. De bekendste injecteerbare anabolen zijn :

  • Boldenone
  • Deca Durabolin
  • Masteron
  • Primobolan
  • Sustanon
  • Trenbolone

Het injecteren van de vloeistof direct in de spier brengt een aantal voordelen met zich mee, ten opzichte van anabolen steroïden die oraal via de mond worden ingenomen. Het is natuurlijk aan u om te beslissen bij welke methode u zich prettig voelt en welke het beste bij u en uw doel past.

Het eerste voordeel van de injecteerbare steroïden is dat zij niet hepatotoxisch zijn. Dat wil zeggen dat deze methode van toedienen geen schade kan aanrichten in de lever. Omdat de lever de anabolen pillen afbreekt die oraal worden ingenomen, is deze kans dus wel aanwezig wanneer er wordt gekozen voor een kuur die bestaat uit pillen. Injecteerbare steroïden hebben tevens als groot voordeel dat de hoeveelheid precies afgemeten kan worden. Veel ervaren gebruikers ervaren dit als prettig. Op deze manier kan er exact gezien worden hoe het lichaam reageert op de hoeveelheid hormonen en geeft dit de mogelijkheid tot het vinden van de perfecte balans.